Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto do zrobienia i zarazem dobre w smaku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3898
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415036
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2440
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3898
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415036
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2440
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wyrobić na gładką masę. Wylepić okrągłą blaszkę, wcześniej smarując masłem i obsypując bułką tartą lub też wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec 10 minut. UWAGA: można odłożyć trochę ciasta do posypania wierzchu ! Jabłka pokroić w cienkie plasterki, włożyć do miski, dodać trochę cukru, cynamonu, orzechów, rodzynek itp. Dokładnie wymieszać. Następnie wyłożyć na podpieczone ciasto. Wierzch ciasta posypać odłożonym ciastem. Wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 30 minut. SMACZNEGO !