Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto do zrobienia i zarazem dobre w smaku.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113055
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 579
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113055
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 579
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wyrobić na gładką masę. Wylepić okrągłą blaszkę, wcześniej smarując masłem i obsypując bułką tartą lub też wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec 10 minut. UWAGA: można odłożyć trochę ciasta do posypania wierzchu ! Jabłka pokroić w cienkie plasterki, włożyć do miski, dodać trochę cukru, cynamonu, orzechów, rodzynek itp. Dokładnie wymieszać. Następnie wyłożyć na podpieczone ciasto. Wierzch ciasta posypać odłożonym ciastem. Wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 30 minut. SMACZNEGO !