Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już kolejny przepis na jabłecznik. Tym razem ciasto jest z dodatkiem serka homogenizowanego. Robi się go naprawdę szybko. Placek nie jest zbyt wysoki – piekłam go w prostokątnej blaszce, jeżeli chcemy mieć wyższy, możemy upiec go w mniejszej.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Składniki
Zagniatamy ciasto z mąki, margaryny, serka homogenizowanego, cukru pudru, cukru waniliowego i proszku do pieczenia. Dzielimy je na 2 części - jedną większą. Większą część wykładamy na prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na połówki lub kawałki (ja pokroiłam na kawałki). Układamy je na cieście (połówki jabłek przekrojeniem w dół). Posypujemy cynamonem. Drugą część ciasta rozwałkowujemy i przykrywamy jabłka. Ciasto lekko nakłuwamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 60 min. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.