Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już kolejny przepis na jabłecznik. Tym razem ciasto jest z dodatkiem serka homogenizowanego. Robi się go naprawdę szybko. Placek nie jest zbyt wysoki – piekłam go w prostokątnej blaszce, jeżeli chcemy mieć wyższy, możemy upiec go w mniejszej.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 125
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 339
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2699
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 125
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 339
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2699
Składniki
Zagniatamy ciasto z mąki, margaryny, serka homogenizowanego, cukru pudru, cukru waniliowego i proszku do pieczenia. Dzielimy je na 2 części - jedną większą. Większą część wykładamy na prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na połówki lub kawałki (ja pokroiłam na kawałki). Układamy je na cieście (połówki jabłek przekrojeniem w dół). Posypujemy cynamonem. Drugą część ciasta rozwałkowujemy i przykrywamy jabłka. Ciasto lekko nakłuwamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 60 min. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.