Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeden z moich ulubionych jabłeczników, odkąd pamiętam zawsze robiła go moja mama
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16942
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 115
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24718
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16942
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 115
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24718
Składniki
Jajka, cukier, masło utrzeć na gładką masę. Następnie dodać obie mąki i proszek do pieczenia. W razie potrzeby wsypać więcej mąki. Dokładnie wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blachę. Ponakłuwać widelcem i troszeczkę podpiec.
Na ciasto wyłożyć jabłka ; jabłka obrać pokroić i przesmażyć dodać cukru do smaku i troszkę cynamonu ).
Rozwałkować i wyłożyć na wierzch pozostałą część ciasta. Wierzch posmarować jajkiem i posypać grubym cukrem. Piec 40-50 min w temp 170-180st...