Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeden z moich ulubionych jabłeczników, odkąd pamiętam zawsze robiła go moja mama
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11892
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 112
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8585
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155348
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1163
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11892
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 112
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8585
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155348
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1163
Składniki
Jajka, cukier, masło utrzeć na gładką masę. Następnie dodać obie mąki i proszek do pieczenia. W razie potrzeby wsypać więcej mąki. Dokładnie wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blachę. Ponakłuwać widelcem i troszeczkę podpiec.
Na ciasto wyłożyć jabłka ; jabłka obrać pokroić i przesmażyć dodać cukru do smaku i troszkę cynamonu ).
Rozwałkować i wyłożyć na wierzch pozostałą część ciasta. Wierzch posmarować jajkiem i posypać grubym cukrem. Piec 40-50 min w temp 170-180st...