Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12108
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1354
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12789
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4271
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12108
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1354
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12789
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4271
Składniki
Cukier, mąkę, margarynę, smalec, jajo, i proszek do pieczenia ugniatać na stolnicy. Wyrobione ciasto podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blaszkę 40 x 27 cm i podpiec na złoto.
W garnku ugotować 2 budynie na 500 ml mleka- by budyń był gęstszy. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie podsmażyć na patelni razem z cukrem do rozpuszczenia się cukru i sciemnienia jabłek. Na upieczone ciasto wyłożyć przesmażone jabłka, następnie na jabłka wylać ciepły budyń nie studzony, a na to wszystko dać drugą część ciasta albo rwać je kawałkami i "rzucać" na budyń żeby powstały takie "chmurki". Piec całość w 180st do podpieczenia się górnej warstwy ciasta.
Posypać cukrem pudrem.