Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-01-2022
Smaczny jabłecznik z kruszonką z płatkami owsianymi. Proste, ucierane ciasto, szybkie do zrobienia.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3496
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3496
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w plastry. Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na pianę. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając do połączenia po każdym dodaniu. Posolić.
Dodać przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Na koniec wlać mleko. Krótko wymieszać przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, tylko do połączenia się składników.
Foremkę 40 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozłożyć na foremce i wyrównać. Jabłka osuszyć i ułożyć na cieście. Przygotować kruszonkę: wszystkie składniki wsypać do miseczki i szybko zagnieść. Posypać po jabłkach. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Wyjąć z pieca, lekko ostudzić i pokroić na kawałki.