Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka nadziewane masą orzechową

Jabłka nadziewane masą orzechową

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 49479

Dodano:

Odsłon: 1603

Pyszny deserek na ciepło.

Składniki

  • jabłka 6 szt
  • białka z trzech jajek
  • cukier puder 3 łyżki
  • orzechy włoskie 10 dkg
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłka nadziewane masą orzechową

Przygotowanie

  1. Orzechy zmielić, wymieszać z cukrem pudrem. Jabłka umyć, ściąć wierzchy, dokładnie usunąć gniazda nasienne, lekko wydrążyć miąższ. Białka ubić na sztywną pianę, dodać orzechy z cukrem, wymieszać. Jabłka napełnić masą orzechową (u mnie do jednego jabłka weszły 3 łyżeczki masy). Owoce przykryć ściętymi wierzchami. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika (180 st).

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń