Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłka pieczone"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Umyte, nieobrane jabłka nacinam od strony ogonka i wydrążam do połowy głębokości. Wstawiam do nagrzanego do 180oC piekarnika.
Gdy jabłka zmiękną, w otwory wkładam po łyżce namoczonej wcześniej żurawiny, polewam miodem. Piekę jeszcze ok. 10 minut. Podaje posypane pudrem, ozdobione owocami.Źródło: Kobieta i życie