Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłka pieczone"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10801
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3462
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2512
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10801
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3462
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2512
Składniki
Umyte, nieobrane jabłka nacinam od strony ogonka i wydrążam do połowy głębokości. Wstawiam do nagrzanego do 180oC piekarnika.
Gdy jabłka zmiękną, w otwory wkładam po łyżce namoczonej wcześniej żurawiny, polewam miodem. Piekę jeszcze ok. 10 minut. Podaje posypane pudrem, ozdobione owocami.Źródło: Kobieta i życie