Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłka pieczone z bakaliami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 385
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 385
Składniki
<strong>Przepis przysłał Leszek Wolniewicz z Żyrardowa</strong>
Jabłka umyj. Litr wody wlej do rondla, wsyp cukier waniliowy, dodaj goździki. Włóż jabłka, gotuj 10 minut. Ostudź. Zetnij wierzch jabłek, delikatnie wydrąż gniazda nasienne. Miód wymieszaj z żura winą i bakaliami. Masą napełnij jabłka, posyp cynamonem. Przykryj wierzchami, piecz 10 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie