Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka pieczone z cynamonem
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1162
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1162
Składniki
Jabłka umyj i odetnij z nich czubki. Wymieszaj cukier z cynamonem. Jabłka wydrąż od góry łyżeczką i wsyp cukrem i cynamonem (po łyżeczce). Można dołożyć odrobinę dżemu lub powideł oraz płatki migdałowe. Wlej rum (po łyżeczce). Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i ułuż w nim jabłka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz ok. 40 min. Miód rozgrzewamy na patelni, zdejmujemy z ognia, dodajemy masło a następnie śmietanę intensywnie mieszając o uzyskania jednolitej masy. Podgrzać polewę i polać jabłka