Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka z kokosową kruszonką

Jabłka z kokosową kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 120

Wspaniały deser z jabłek zapiekanych z owocami, orzechami i kokosową kruszonką. Pysznie smakują na ciepło i na zimno.

Składniki

  • Kruszonka
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • wiórki kokosowe 1 łyżka
  • cukier trzcinowy 1 łyżka
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • Pozostałe składniki
  • jabłka 6 szt
  • syrop klonowy 2 łyżki
  • rodzynki 2 łyżki
  • śliwki węgierki kilka szt
  • orzechy nerkowca 2 łyżki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłka z kokosową kruszonką

Przygotowanie

  1. Kruszonka:
    Mąkę posiekać z masłem, dodać cukry, wiórka kokosowe.


  2. Mieszać do połączenia się składników, pokruszyć palcami

  3. Jabłka umyć, osuszyć, odciąć wierzchołki, wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

  4. Do każdego jabłka wlać odrobinę syropu klonowego, włożyć po kilka rodzynek i kawałku śliwki. .
    Posypać posiekanymi orzechami nerkowca .

  5. Wierzch posypać przygotowaną kruszonką kokosową.

  6. Włożyć do piekarnika, piec około 25-30 minut w temp 175 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń