Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser z jabłek zapiekanych z owocami, orzechami i kokosową kruszonką. Pysznie smakują na ciepło i na zimno.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3960
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3960
Składniki
Kruszonka: Mąkę posiekać z masłem, dodać cukry, wiórka kokosowe.
Mieszać do połączenia się składników, pokruszyć palcami
Jabłka umyć, osuszyć, odciąć wierzchołki, wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Do każdego jabłka wlać odrobinę syropu klonowego, włożyć po kilka rodzynek i kawałku śliwki. . Posypać posiekanymi orzechami nerkowca .
Wierzch posypać przygotowaną kruszonką kokosową.
Włożyć do piekarnika, piec około 25-30 minut w temp 175 stopni.