Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser z jabłek zapiekanych z owocami, orzechami i kokosową kruszonką. Pysznie smakują na ciepło i na zimno.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2931
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6742
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2931
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6742
Składniki
Kruszonka: Mąkę posiekać z masłem, dodać cukry, wiórka kokosowe.
Mieszać do połączenia się składników, pokruszyć palcami
Jabłka umyć, osuszyć, odciąć wierzchołki, wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Do każdego jabłka wlać odrobinę syropu klonowego, włożyć po kilka rodzynek i kawałku śliwki. . Posypać posiekanymi orzechami nerkowca .
Wierzch posypać przygotowaną kruszonką kokosową.
Włożyć do piekarnika, piec około 25-30 minut w temp 175 stopni.