Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka namiastka szarlotki ze zdrową kruszonką z mąki żytniej razowej,pachnąca cynamonem:)
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3154
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 543
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2298
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3154
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 543
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2298
Składniki
Rodzynki umyć,zalać gorącą wodą i odstawić do napęcznienia.
Wymieszać płatki z 1/4 szklanki mąki i cukru oraz dodać łyżkę cynamonu.Posiekać składniki z masłem i zagnieść ciasto(może się kruszyć)
Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.Pokropić sokiem z cytryny i oprószyć pozostałą mąką (1/4 szkl) wymieszaną z resztą cukru i cynamonu.
Jabłka wyłożyć równomiernie w naczyniu żaroodpornym,posypać rodzynkami,skropić wodą w której się moczyły i posypać kruszonką z ciasta.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 20-30 min