Do góry

Desery Przepis na:

Jabłkowe crumble

Jabłkowe crumble

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Jabłkowe crumble"

Składniki

  • 25 dag mąki
  • 12 dag cukru
  • 15 dag masła
  • 4 jabłka
  • 13 dag cukru
  • łyżka mąki ziemniaczanej. Przygotowanie:
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W naczyniu wymieszaj masło, mąkę i cukier. Wyrób ciasto i odstaw. Kokilki o średnicy 10 cm wysmaruj masłem. Trzy jabłka obierz i pokrój, wymieszaj z cukrem i mąką ziemniaczaną. Wysyp na dno formy. Na górę równomiernie wyłóż kruszonkę.

  2. Piecz w piekarniku w temperaturze 180 oC przez około 40 minut. 5 minut przed końcem pieczenia na wierzch połóż kawałki jabłka i zapiecz.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń