Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłkowo-imbirowy drożdżowiec"
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 34
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 34
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Składniki
40 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 2,40 zł • Przepis na 5 porcji.
Drożdże rozrabiam z mlekiem. Do mąki dodaję cukier puder, jajka, szczyptę soli, wlewam rozpuszczone masło i drożdże. Zagniatam ciasto. Chłodzę przez 1 godz.
Mieszam wszystkie masy serowej. Jabłka obieram, kroję w talarki, dodaję imbir, brązowy cu- kier, przyprawę i mieszam.
Ciasto wałkuję, smaruję masą serową, zwijam w roladę i kroję na 16 plastrów. Układam je w natłuszczonej formie wysypanej kaszą. Wciskam talarki z jabłek i piekę 40 minut w 180°C. Chłodne ciasto posypuję pudrem.Źródło: Kobieta i życie