Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu :-)
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 313
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1661
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 313
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1661
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao, stopniowo dodawać na przemian z olejem do masy jajecznej, wciąż ubijając. Na końcu dać cukier waniliowy i cynamon – dokładnie wymieszać.
Jabłka pokroić na drobne kawałki i dodać do ciasta razem z rodzynkami – wymieszać
2 keksówki wyłożyć pergaminem, natłuścić. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 1 godziny w temp 180 stopni. Kiedy wystygnie można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO! :-)