Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu :-)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 686
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 94
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 686
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 94
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao, stopniowo dodawać na przemian z olejem do masy jajecznej, wciąż ubijając. Na końcu dać cukier waniliowy i cynamon – dokładnie wymieszać.
Jabłka pokroić na drobne kawałki i dodać do ciasta razem z rodzynkami – wymieszać
2 keksówki wyłożyć pergaminem, natłuścić. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 1 godziny w temp 180 stopni. Kiedy wystygnie można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO! :-)