Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek z tegorocznych jabłek.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2079
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2079
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać utartym zimnym masłem i smalcem, dodać resztę składników i wymieszać wolne ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 5 równych części , rozwałkować i upiec każdy z osobna w temperaturze 200 stopni na złoty kolor.
Wykonanie nadzienia: Jabłka obrać, zetrzeć, włożyć do rondelka i smażyć z dodatkiem cukru 20 minut (w razie potrzeby podlać wodą).Następnie wsypać galaretki, dokładnie wymieszać i ciepłą marmoladka przekładać placki.
Składanie placka: Placek-jabłka-placek-jabłka-placek-jabłka- placek i na wierzch czwartego placka posmarować resztą marmoladki jabłkowej. Piaty kawałek ciasta pokruszyć i oblepić boki i wierzch ciasta. SMACZNEGO.