Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jaglane trufle"
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4820
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 947
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4820
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 947
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Kaszę jaglaną sparz na sitku. Przełóż do garnka, zalej mlekiem, wsyp sól i gotuj, aż będzie miękka.
Czekoladę rozpuść w śmietanie. Ostudź. Pokrusz herbatniki. Schłodzoną kaszę zmiksuj. Dodaj stopioną czekoladę, wymieszaj z herbatnikami oraz wiórkami kokosowymi.
Z ciepłej masy uformuj trufle. Obtocz je w wiórkach kokosowych. Włóż do papierowych foremek, Odstaw, aby całkowicie zastygły.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Bella Relaks