Do góry

Desery Przepis na:

Jaglany pudding

Jaglany pudding

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 6344

Dodano:

Odsłon: 503

Pychotka :)

Składniki

  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • łyżka masła
  • 2 i 1/2 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • Dodatkowo;
  • 3 średnie gruszki, 3 łyżki cukru
  • rodzynki, ilość w/g uznania, łyżka soku z cytryny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wsypać wypłukaną kaszę, wlać mnleko, dodać masło i sól. Gotować na małej mocy palnika pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając.
    Po ok. 20 minutach kasza wchłonie mleko i zrobi się miękka. Nie gotujemy za długo, gdyż konsystencja stanie sie bardzo zbita.

    Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na ósemki, mieszamy je ze sokiem z cytryny.
    W rondelku z podwójnym dnem topimy cukier na karmel. Dodajemy gruszki.
    U mnie po dodaniu gruszek karmel zbił się z jednolitą masę. Nie przejmujmy się tym, po ogrzewaniu owoców w karmel znowu się rozpuści.


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń