Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 17
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 470
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 938
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 229
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 17
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 470
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 938
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 229
Składniki
Do garnka wsypać wypłukaną kaszę, wlać mnleko, dodać masło i sól. Gotować na małej mocy palnika pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając. Po ok. 20 minutach kasza wchłonie mleko i zrobi się miękka. Nie gotujemy za długo, gdyż konsystencja stanie sie bardzo zbita. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na ósemki, mieszamy je ze sokiem z cytryny. W rondelku z podwójnym dnem topimy cukier na karmel. Dodajemy gruszki. U mnie po dodaniu gruszek karmel zbił się z jednolitą masę. Nie przejmujmy się tym, po ogrzewaniu owoców w karmel znowu się rozpuści. Smacznego.