Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powstał mój mikser, jak feniks z popiołu...odrodził się. Właściwie to potrzeba było większej reanimacji i "trza" było kupić nowy. Robocik już był w koszyku, test trzeba przeprowadzić! W te pędy pomyślałem o jagodowym serniku, który upatrzyłem gdzieś na stoisku cukierniczym. Oto moja wersja, włala :P Arek Gie
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9927
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2570
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1699
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 635
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3816
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9927
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2570
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1699
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 635
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3816
Składniki
Blaszkę (20x20) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy herbatniki. Ser, żółtka, cukier waniliowy, budyń i jagody wraz z sokiem miksujemy na gładką masę. Następnie cienkim strumieniem wlewamy olej (cały czas miksujemy). Kolejno wsypujemy (po łyżce) mleko w proszku, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Po ubiciu (cały czas miksując) partiami wsypujemy cukier. Ubijamy do momentu kiedy piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy na przemian, masę serową i mleko. Mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki. Masę wylewamy na herbatniki. Pieczemy 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, nad blaszkę z ciastem wsuwamy dużą blachę od piekarnika. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy.