Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
póki sezon na jagody trzeba to wykorzystać :) Z podanej porcji wyszło mi 30 bułek :)
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 144
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 873
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 427
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 144
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 873
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 427
Składniki
Do miski wsypać mąkę w środku zrobić dołek. Do dołka dać cukier, pokruszone drożdże i trochę mleka delikatnie to wymieszać i odstawić na 15 min. Następnie dodać jajka, roztopione masło i stopniowo w trakcie wyrabiania dodawać mleko. Wyrabiać mikserem z końcówkami hakami. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie odcinać kawałki do środka dać jagody i trochę cukru, formować bułeczki. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i posypanym mąką. Odstawić do wyrośnięcia, posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w 180 stopniach ok 25-30 min. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Sernik ,,ZEBRA,,
Desery
Babka z zsiadłego mleka
Desery
Sernik z wiaderka bez spodu
Desery
Ciasto beskidzkie
Sernik ,,ZEBRA,,
Sernik Wielkanocny ,,ZEBRA''-idealnie wilgotny i pyszny bo zrobiony na bazie...
Odsłon: 13
Babka z zsiadłego mleka
Rewelacyjna w smaku babka z zsiadłego mleka. Wychodzi niezwykle miękka, puszy...
Odsłon: 31