Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
póki sezon na jagody trzeba to wykorzystać :) Z podanej porcji wyszło mi 30 bułek :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 311
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1947
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3748
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 517
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 311
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1947
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3748
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 517
Składniki
Do miski wsypać mąkę w środku zrobić dołek. Do dołka dać cukier, pokruszone drożdże i trochę mleka delikatnie to wymieszać i odstawić na 15 min. Następnie dodać jajka, roztopione masło i stopniowo w trakcie wyrabiania dodawać mleko. Wyrabiać mikserem z końcówkami hakami. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie odcinać kawałki do środka dać jagody i trochę cukru, formować bułeczki. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i posypanym mąką. Odstawić do wyrośnięcia, posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w 180 stopniach ok 25-30 min. Smacznego