Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
póki sezon na jagody trzeba to wykorzystać :) Z podanej porcji wyszło mi 30 bułek :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4706
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4706
Składniki
Do miski wsypać mąkę w środku zrobić dołek. Do dołka dać cukier, pokruszone drożdże i trochę mleka delikatnie to wymieszać i odstawić na 15 min. Następnie dodać jajka, roztopione masło i stopniowo w trakcie wyrabiania dodawać mleko. Wyrabiać mikserem z końcówkami hakami. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie odcinać kawałki do środka dać jagody i trochę cukru, formować bułeczki. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i posypanym mąką. Odstawić do wyrośnięcia, posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w 180 stopniach ok 25-30 min. Smacznego