Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
póki sezon na jagody trzeba to wykorzystać :) Z podanej porcji wyszło mi 30 bułek :)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2918
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1031
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1122
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2852
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2918
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1031
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1122
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2852
Składniki
Do miski wsypać mąkę w środku zrobić dołek. Do dołka dać cukier, pokruszone drożdże i trochę mleka delikatnie to wymieszać i odstawić na 15 min. Następnie dodać jajka, roztopione masło i stopniowo w trakcie wyrabiania dodawać mleko. Wyrabiać mikserem z końcówkami hakami. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie odcinać kawałki do środka dać jagody i trochę cukru, formować bułeczki. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i posypanym mąką. Odstawić do wyrośnięcia, posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w 180 stopniach ok 25-30 min. Smacznego