Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdemu miło kojarzą się z latem i wakacjami
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4585
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418022
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4585
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418022
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami, dodaj sól, wlej mleko, wbij jajko, wymieszaj dokładnie. Dodaj olej i resztę składników. Zagnieć miękkie, plastyczne ciasto. Zostaw je na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia (aż podwoi objętość).
Po tym czasie ciasto krótko wyrób, podziel na części jak bułeczki, w kule. Z każdej kuli zrób placek (ja to robię dłonią) i na środku połóż kopiastą łyżkę farszu jagodowego. Zlep brzegi jak pierogi. Bułeczki kładź na wyłożonej papierem blasze złączeniem do dołu. Pozostaw do napuszenia ok. 30-45 min. Wyrośnięte jagodzianki piecz w temp. 220 st. przez ok. 15 min.