Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdemu miło kojarzą się z latem i wakacjami
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 29
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 59
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 59
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 85
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 29
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 59
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 59
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 85
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami, dodaj sól, wlej mleko, wbij jajko, wymieszaj dokładnie. Dodaj olej i resztę składników. Zagnieć miękkie, plastyczne ciasto. Zostaw je na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia (aż podwoi objętość).
Po tym czasie ciasto krótko wyrób, podziel na części jak bułeczki, w kule. Z każdej kuli zrób placek (ja to robię dłonią) i na środku połóż kopiastą łyżkę farszu jagodowego. Zlep brzegi jak pierogi. Bułeczki kładź na wyłożonej papierem blasze złączeniem do dołu. Pozostaw do napuszenia ok. 30-45 min. Wyrośnięte jagodzianki piecz w temp. 220 st. przez ok. 15 min.