Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdemu miło kojarzą się z latem i wakacjami
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 380
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1965
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3923
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3813
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 380
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1965
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3923
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3813
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami, dodaj sól, wlej mleko, wbij jajko, wymieszaj dokładnie. Dodaj olej i resztę składników. Zagnieć miękkie, plastyczne ciasto. Zostaw je na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia (aż podwoi objętość).
Po tym czasie ciasto krótko wyrób, podziel na części jak bułeczki, w kule. Z każdej kuli zrób placek (ja to robię dłonią) i na środku połóż kopiastą łyżkę farszu jagodowego. Zlep brzegi jak pierogi. Bułeczki kładź na wyłożonej papierem blasze złączeniem do dołu. Pozostaw do napuszenia ok. 30-45 min. Wyrośnięte jagodzianki piecz w temp. 220 st. przez ok. 15 min.