Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jagodzianki z lukrem jagodowym lub z kruszonka!
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 198
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 198
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
drozdze rozrabiamy z cukrem dodajemy troche mleka.Mieszamy i dodajemy do maki.Odstawiamy pod przykryciem na 10min. Dodajemy jajko,reszte cukru i mleka.Ugniatamy w mikserze i dodajemy roztopione ,przestudzone maslo.Ciasto zostawiamy pod przykryciem na ok. godziny pod przykryciem. Nastepnie dzielimy na 16 czesci i przykrywamy sciereczaka. Farsz jagodowy: 400g jagód dodajemy cukieri skrobie,mieszamy. Ciasto rozciagamy palcami dodajemy farsz i zlepiamy jak pierogi. Piekarnik zalanczamy na 180stopni góra-dól na blaszcze ukladamy jagodzianki i smarujemy zóltkiem z mlekiem i pieczemy przezok.20 min. Jagodzianki z kruszonka posypujemy i wkladamy do piekarnika. Jagodzianki z lukrem lukrujemy po wystygnieciu.
Kruszonka: Wszystkie skladniki zagniatamy i posypujemy jagodzianki. SMACZNEGO!