Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jagodzianki z lukrem jagodowym lub z kruszonka!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5841
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12556
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5841
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12556
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Składniki
drozdze rozrabiamy z cukrem dodajemy troche mleka.Mieszamy i dodajemy do maki.Odstawiamy pod przykryciem na 10min. Dodajemy jajko,reszte cukru i mleka.Ugniatamy w mikserze i dodajemy roztopione ,przestudzone maslo.Ciasto zostawiamy pod przykryciem na ok. godziny pod przykryciem. Nastepnie dzielimy na 16 czesci i przykrywamy sciereczaka. Farsz jagodowy: 400g jagód dodajemy cukieri skrobie,mieszamy. Ciasto rozciagamy palcami dodajemy farsz i zlepiamy jak pierogi. Piekarnik zalanczamy na 180stopni góra-dól na blaszcze ukladamy jagodzianki i smarujemy zóltkiem z mlekiem i pieczemy przezok.20 min. Jagodzianki z kruszonka posypujemy i wkladamy do piekarnika. Jagodzianki z lukrem lukrujemy po wystygnieciu.
Kruszonka: Wszystkie skladniki zagniatamy i posypujemy jagodzianki. SMACZNEGO!