Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka faszerowane nowalijkami z rzodkiewką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 127
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 127
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Składniki
1. Jajka ugotuj na twardo w wodzie ze szczyptą soli (wtedy skorupka nie popęka). Następnie całkowicie schłodź w zimnej wodzie. Obierz je i przekrój w poprzek na pół.
Z jajek wyjmij żółtka, włóż do miseczki. Rzodkiewki umyj i posiekaj. Dodaj do żółtek. Białka ułóż na talerzu na liściach sałaty.
Umyj i posiekaj szczypiorek (kilka małych wąsów odłóż do dekoracji). Dodaj do żółtek z rzodkiewką.
Dołóż 2 łyżki majonezu, wymieszaj. Masę dopraw solą i pieprzem, nałóż do białek. Ozdób szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety