Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka faszerowane nowalijkami z rzodkiewką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15953
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15953
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6429
Składniki
1. Jajka ugotuj na twardo w wodzie ze szczyptą soli (wtedy skorupka nie popęka). Następnie całkowicie schłodź w zimnej wodzie. Obierz je i przekrój w poprzek na pół.
Z jajek wyjmij żółtka, włóż do miseczki. Rzodkiewki umyj i posiekaj. Dodaj do żółtek. Białka ułóż na talerzu na liściach sałaty.
Umyj i posiekaj szczypiorek (kilka małych wąsów odłóż do dekoracji). Dodaj do żółtek z rzodkiewką.
Dołóż 2 łyżki majonezu, wymieszaj. Masę dopraw solą i pieprzem, nałóż do białek. Ozdób szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety