Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka faszerowane pieczarkami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4842
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418849
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4842
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418849
Składniki
Jajka włóż do lekko posolonej wody, doprowadź do wrzenia, po czym gotuj pod przykryciem około 8 minut. Odcedź, przestudź i obierz. Wystudź.
Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, najlepiej pocierając wilgotną ściereczką. Grzyby pokrój na kawałeczki. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż pieczarki, smaż razem jeszcze kilka minut, aż wyparuje cały płyn. Odłóż do przestudzenia.
Zimne jajka rozetnij wzdłuż, delikatnie wyjmij żółtka (uważając przy tym, aby nie uszkodzić białek). Pieczarki zmiksuj, wymieszaj z żółtkami. Masę przypraw solą, pieprzem i vegetą. Farsz przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie dużej gwiazdki. Wyciskaj spore rozetki farszu do białek, zapełniając miejsca po żółtkach.
ok. 40 minut . 1 porcja ok. 150 kcal.Źródło: Tina