Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka faszerowane pieczarkami"
Polecam.
Odsłon: 129
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 64
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 618
Polecam.
Odsłon: 129
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 64
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 618
Składniki
Jajka włóż do lekko posolonej wody, doprowadź do wrzenia, po czym gotuj pod przykryciem około 8 minut. Odcedź, przestudź i obierz. Wystudź.
Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, najlepiej pocierając wilgotną ściereczką. Grzyby pokrój na kawałeczki. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż pieczarki, smaż razem jeszcze kilka minut, aż wyparuje cały płyn. Odłóż do przestudzenia.
Zimne jajka rozetnij wzdłuż, delikatnie wyjmij żółtka (uważając przy tym, aby nie uszkodzić białek). Pieczarki zmiksuj, wymieszaj z żółtkami. Masę przypraw solą, pieprzem i vegetą. Farsz przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie dużej gwiazdki. Wyciskaj spore rozetki farszu do białek, zapełniając miejsca po żółtkach.
ok. 40 minut . 1 porcja ok. 150 kcal.Źródło: Tina