Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka na szynce"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 104
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 40
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 104
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 40
Składniki
ok. 15 minut
Plastry mięsa umyć i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem, cienko posmarować musztardą. Na plastrach mięsa ułożyć plastry szynki. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, ułożyć na szynce, lekko posolić. Owinąć mięsem i wędliną, spiąć wykałaczkami.
Smażyć powstałe roladki na oleju na silnym ogniu, aż mięso się porządnie zrumieni. Liście sałaty umyć, osuszyć, ułożyć na półmisku, na nich umieścić roladki. Wyjąć wykałaczki, odwinąć, na połówkach jajka ułożyć odrobinę musztardy. Udekorować plastrami rzodkiewki.Źródło: Twoje Imperium