Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka na szynce"
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 50
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 50
Składniki
ok. 15 minut
Plastry mięsa umyć i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem, cienko posmarować musztardą. Na plastrach mięsa ułożyć plastry szynki. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, ułożyć na szynce, lekko posolić. Owinąć mięsem i wędliną, spiąć wykałaczkami.
Smażyć powstałe roladki na oleju na silnym ogniu, aż mięso się porządnie zrumieni. Liście sałaty umyć, osuszyć, ułożyć na półmisku, na nich umieścić roladki. Wyjąć wykałaczki, odwinąć, na połówkach jajka ułożyć odrobinę musztardy. Udekorować plastrami rzodkiewki.Źródło: Twoje Imperium