Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarska sałatka makaronowa z mozzarellą"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę. Wrzuć makaron. Zamieszaj, gotuj ok. 8 minut. Następnie odcedź go, przelej na sitku zimną wodą i dobrze osącz.
Pomidory umyj, pokrój w grubą kostkę. Mozzarellę potnij na kawałeczki. Liście sałat umyj, dobrze osusz (najlepiej w specjalnej wirówce do sałaty albo na ściereczce). Potem porwij je na drobne kawałeczki.
Ocet utrzyj ze szczyptą: soli, pierzu oraz cukru. Ciągle ubijając trzepaczką, dolej cienkim strumieniem oliwę. Ew. sos ponownie przypraw do smaku.
Makaron wymieszaj z pokrojonymi pomidorami, serem i sałatą. Polej przygotowanym sosem. Przemieszaj. Posyp rzeżuchą. Podawaj od razu po przygotowaniu.Źródło: Tina