Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarski kuskus z patelni"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Kuskus wymieszaj z suszonymi ziołami, szczyptą soli i pieprzu. Dodaj oliwę, dokładnie wymieszaj. Bulion zagotuj. Cienkim strumieniem polej kuskus. Gdy kaszka zmięknie, wymieszaj z czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Ew. dolej odrobinę wrzątku. Przykryj, odstaw.
Cukinię i paprykę umyj, drobno pokrój. Marchewkę umyj i obierz. Zetrzyj na tarce z małymi otworami. Podsmaż na łyżeczce oleju, wymieszaj z octem, ewentualnie posól. Dodaj cukinię i paprykę. Podduś do miękkości (wystarczy kilka minut). Dopraw pieprzem.
Do warzyw wsyp gotowy kuskus. Wymieszaj, ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Pomidorki umyj i pokrój na ćwiartki. Bazylię umyj, osusz, porwij na małe kawałki.
Wymieszaj wszystkie , chwilę podgrzej. Ew. przed podaniem posyp startym parmezanem.Źródło: Naj