Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarzynka z groszkiem"
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3762
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3762
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Składniki
• na 4 porcje •: 25 min •Porcja: 150 kcal •Cena porcji: ok. 1,50 zł
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Papryki rozetnij, usuń pestki. Strąki opłucz, osusz, potnij w grubą kostkę. Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć nieobrane ząbki czosnku. Kiedy zaczną się rumienić, zdejmij je z patelni i wyrzuć (nie dopuść, by czosnek się przypalił, bo oliwa będzie gorzka i popsuje smak całej potrawy).
Na czosnkową oliwę wrzuć plasterki marchewki. Chwilę smaż je na dużym płomieniu, po czym zmniejsz ogień i duś 5–7 minut. Dołóż paprykę oraz cebulę. Duś dalej, aż warzywa będą miękkie. Wtedy dodaj skórkę z cytryny oraz sól, pieprz i zioła prowansalskie. Tuż przed końcem duszenia dołóż groszek. Gotową jarzynkę udekoruj, np. świeżymi ziołami.Źródło: Naj