Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy w trakcie gotowania obiadu przypominasz sobie, że jeszcze nie ma deseru :) Swietna szybka alternatywa do szarlotki :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1507
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1252
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1354
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1091
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1507
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1252
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1354
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1091
Składniki
Mąkę, masło, cukier, jajko, jogurt i proszek do pieczenia zagniatam na ciasto - lepi się trochę do rąk, ale nie szkodzi, ma być szybko - i jest 3 minuty. Silikonową formę na tartę natłuszczam i rozgniatam na niej ciasto przylepiając do formy aż po brzegi - 2 minuty. Wstawiam do piekarnika i nagrzewam go do 18 stopni, zapiekam ok 5 minut i w tym czasie przygotowuję owoce.
Jabłka i gruszkę obieram i skrawam wprost na ciasto dookoła gniazda nasiennego. Taka organizacja czasu :) - trwa to 5 minut. Cynamon mieszam z cukrem i posypuję po owocach. Goście już dzwonią do drzwi... ufff ciasto zdążyło wylądować w piekarniku :) na 20 minut. Można siadać do stołu a tarta robi się sama:) Nie wyciągam z piekarnika po upieczeniu, bo nie wypada, lekko uchylam drzwiczki piekarnika, żeby odparowało i żeby pachniało w całym domu :) Podaję jeszcze ciepłą tartę na deser :) Aneks: Jabłka były twarde i soczyste, więc po upieczeniu zmiękły i zachowały swój kształt - idealne rozwiązanie do ciast typu tarta :)