Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżyki to zdrowa przekąska, idealna dla osób mających ochotę na coś słodkiego. Dostarczają dużej dawki energii w trakcie dnia. Świetnie sprawdzi się w trakcie treningu fizycznego czy podczas wzmożonego wysiłku umysłowego. Bogactwo płatków owsianych i orzechów sprawia, że jeżyki są zdrowe dla układu pokarmowego i wspierają prawidłową perystaltykę jelit. Dzięki użyciu wysokiej jakości gorzkiej czekolady nie dostarczają pustych kalorii.
Polecam.
Odsłon: 294
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 377
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 993
Polecam.
Odsłon: 294
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 377
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 993
Składniki
W dużej misce połącz połowę rozdrobnionych płatków owsianych, posiekane orzechy pekan, nasiona chia i płatki kokosowe. Dokładnie wymieszaj.
W małym rondelku, na małym ogniu, rozpuść ciemną czekoladę, masło orzechowe i miód. Mieszaj do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Wlej mieszankę czekoladową do miski z suchymi składnikami i dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki będą dobrze połączone i lekko lepkie.
Wyłóż formę do pieczenia o dowolnym wymiarze papierem do pieczenia. Wsyp do niej pozostałą połowę płatków i wylej mieszankę. Równomiernie rozprowadź, dociskając dłonią lub łyżką.
Wstaw foremkę do lodówki na co najmniej 2 godziny, aż batony stwardnieją.
Po tym czasie wyjmij jeżyki z lodówki, podziel na porcje wielkości batonów i przechowuj w szczelnym pojemniku.