Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jeżyki bananowe"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Biszkopt: białka i cukier ubij. Żółtka utrzyj z octem i kawą. Połącz z resztą. Piecz 25 min w 180°C w formie o śr. 23 cm. Przekrój na 2 krążki, nasącz ponczem. Z każdej strony odetnij kawałek o szer. 4 cm i 2 małe trójkąty z przodu, tworząc „pyszczek”. Masa: schłodzoną kremówkę i resztę składników ubij.
Banany obierz, przekrój wzdłuż na pół. Trzy ułóż na cieście, posmaruj masą. Ułóż ciasto, posmaruj masą, ułóż banana. Odcięte boki posmaruj masą, ułóż pionowo na cieście, robiąc „grzbiet”, przykryj masą. Resztę ciasta pokrusz, wymieszaj z posypką czekoladową, posyp jeżyka. Schłodź.
Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie