Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jeżykii, fajnie wyglądają i pysznie smakują!
Polecam.
Odsłon: 316
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 328
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 257
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 316
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 328
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 257
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 145
Składniki
Krówki, toffi i margarynę rozpuścić w garnku. Jak już wszystko będzie płynne dodać kakao i wymieszać.
Do masy dodać preparowany ryż i dobrze wszystko wymieszać.
Formować powstałe ciasto w kształt kuleczek, szyszek i co nam tylko wyobraźnia podpowie. Masa musi być ciepła by była plastyczna. Można sobie trochę paluszki poparzyć, ale da się wytrzymać. Masa twardnieje, więc dobrze włóżyć sobie garnek z masą do miski z gorącą wodą. Układać na blaszce lub desce, by mogły zastygnąć. Można również obtoczyć kilka w kokosie, można do środka włożyć np. szuszoną śliwkę. Jak kto lubi;-)