Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżyki z żurawiną"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4293
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4293
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą oraz płatkami owsianymi. Masło utrzyj z cukrem. Kiedy masa zrobi się puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka.
Całość utrzyj mikserem. Następnie porcjami domieszaj sypkie . Gdy się połączą, wsyp żurawinę oraz orzechy. Wymieszaj ciasto łyżką.
Za pomocą dwóch łyżek uformuj owalne ciasteczka. Ułóż je na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st.
Piecz po 15–20 minut. Ostrożnie zdejmij z blach. Wystudź. Ewentualnie oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina