Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżynowa pianka"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
W garnku rozpuść masło, dodaj mleko, cukier i opłukaną kilkakrotnie kaszę mannę. Gotuj, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Namocz żelatynę, dodaj do kaszy. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż herbatniki tak, by przykryły całe dno.
Jeżyny zmiksuj, dodaj połowę kaszy, wymieszaj. Na herbatniki wyłóż na przemian kaszę oraz kaszę jeżynową. Schłódź w lodówce. Posyp orzechami.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień