Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jeżynowa rolada z wanilią i anyżem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 104
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 59
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 104
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 59
Składniki
Jajka wbij do miseczki. Dodaj 12 dag cukru oraz szczyptę soli. Ubij mikserem. Kiedy masa jajeczna będzie puszysta i jasnokremowa, dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mielonymi migdałami. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką.
Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz 12 minut. Lnianą ściereczkę posyp 3 łyżkami cukru. Wyłóż na nią biszkopt. Zdejmij pergamin. Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając na małym płomieniu.
Twaróg utrzyj z pozostałym cukrem, rdzeniem wanilii i anyżem. Śmietanę ubij na sztywno. Masę serową delikatnie połącz z bitą śmietaną i żelatyną.
Biszkopt rozwiń. Po smaruj kremem. Część jeżyn ustaw wzdłuż jednego boku. Ciasno zwiń. roladę. Ciasto włóż na godzinę do lodówki. Przed podaniem oprósz je cukrem pudrem i udekoruj pozostałymi jeżynami.Źródło: Naj