Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna jogurtowa babka z budyniem to kolejna propozycja na świąteczne tradycyjne wypieki .
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1139
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5814
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1139
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5814
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę , następnie dolej olej i jogurt grecki. Mąkę przesiej z budyniem i proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułka tartą , wlej ciasto. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piecz około 45 minut lub do suchego patyczka .
Babkę po wystudzeniu posyp cukrem pudrem . Smacznego .