Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna jogurtowa babka z budyniem to kolejna propozycja na świąteczne tradycyjne wypieki .
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1972
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1651
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2683
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1972
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1651
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2683
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę , następnie dolej olej i jogurt grecki. Mąkę przesiej z budyniem i proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułka tartą , wlej ciasto. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piecz około 45 minut lub do suchego patyczka .
Babkę po wystudzeniu posyp cukrem pudrem . Smacznego .