Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i delikatne ciasteczka jogurtowe o intensywnej nucie imbirowej, pieczone bez dodatku jajek. Idealne do popołudniowej kawki :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1593
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1593
Składniki
Cukier mielimy w młynku do kawy do momentu powstania cukru pudru* i przekładamy go do miski. Masło kroimy na mniejsze kawałki i ucieramy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy jogurt naturalny i wszystko razem ucieramy. Do powstałej masy dodajemy przesianą mąkę, sodę oczyszczoną, imbir, kakao, cynamon oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto i wstawiamy je na godzinę do lodówki. * możemy użyć gotowego cukru pudru
Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy ciasteczka za pomocą foremki. * jeśli ciasto będzie się zbytnio kleić, podsypmy je delikatnie mąką
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 minut.
Życzę smacznego! :)