Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i szybkie jogurtowe ciasto. W sam raz do zrobienia na szybko gdy jadą goście. Smakuje wyśmienicie i bardzo szybko znika ze stołu :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 536
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10938
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 536
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10938
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Owoce umyć, truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki.
Mąkę przesiać przez sito. Wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą.
W misce wymieszać cukier z olejem, jajkami i jogurtem. Dodać mąkę z proszkiem i sodą. Wymieszać łyżką lub delikatnie mikserem, by składniki się połączyły.
Ciasto wyłożyć na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypaną mąką. Równomiernie rozsmarować. Na wierzchu ciasta ułożyć owoce, lekko wciskając je w ciasto.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 35 minut, do suchego patyczka. Po lekkim ostudzeniu można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!