Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu, wilgotne wręcz rozpływa się w ustach i możemy je przygotować bez użycia miksera z dowolnymi sezonowymi owocami.
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 5421
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 282
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 282
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki mąkę, cukier, proszek do pieczenia wszystko mieszamy. Następnie dodajemy składniki mokre: jajka, jogurt, esencje oraz olej. Do szklanki dodajemy łyżkę soku z cytryny i sodę oczyszczoną i natychmiast przelewamy do masy. Całość mieszamy.
Brytfankę o wymiarach 24x24 smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką bądź wykładamy do pieczenia. Przelewamy ciasto. Obrane i umyte śliwki kroimy na kawałki i układamy na wierzchu ciasta delikatnie wciskając w masę. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Desery
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Desery
Babka piaskowa z budyniem
Desery
Mazurek pomarańczowy
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 24
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Po długiej i kapryśnej zimie możemy się cieszyć wiosną, Niektórzy z nas myśla...
Odsłon: 24