Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowe ciasto ze śliwkami i cynamonową kruszonką
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231650
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4910
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36110
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1347
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231650
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4910
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36110
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1347
        
        
                Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz sodą. W osobnej misce mieszamy cukier z jajkami, jogurtem oraz olejem. Do miski z suchymi składnikami wlać mokre i krótko wymieszać łyżką. Tylko do połączenia się składników. Tortownicę o wymiarach 24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam masę na ciasto. Następnie ułożyłam śliwki przekrojone na pół i wypestkowane. Na koniec posypałam kruszonką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok 45 minut. Smacznego!