Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowe ciasto ze śliwkami i cynamonową kruszonką
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7757
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 257
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2856
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 565
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7757
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 257
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2856
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 565
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz sodą. W osobnej misce mieszamy cukier z jajkami, jogurtem oraz olejem. Do miski z suchymi składnikami wlać mokre i krótko wymieszać łyżką. Tylko do połączenia się składników. Tortownicę o wymiarach 24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam masę na ciasto. Następnie ułożyłam śliwki przekrojone na pół i wypestkowane. Na koniec posypałam kruszonką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok 45 minut. Smacznego!