Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z warstwą z dżemem truskawkowym na czekoladowych herbatnikach. Miały być morskie fale a wyszła zębatka piły mechanicznej :D.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 892
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4523
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1142
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 509
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 892
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4523
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1142
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 509
Składniki
Ciasto jest lekkie i smakuje jak wyborny jogurt z pysznym dżemem. Herbatniki utłukłam i połączyłam z rozpuszczoną, wyłożyłam masę do formy i ubiłam spód. Do garnka dałam dżem domowy z truskawek, wodę, podgrzałam i po wyłączeniu ognia dałam żelatynę i rozpuściłam ją. Dałam do formy. Gdy stężała łyżką wycięłam dookoła rowki. Rozpuściłam galaretkę bezbarwną w 300ml gorącej wody z dodatkowymi 3 łyżeczkami żelatyny. Dodałam do jogurtów. Masę wylałam do formy. Poczekałam, aż steżeje. Smacznego :)