Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowiec na zimno

Jogurtowiec na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 693 Ocena: 14302

Dodano:

Odsłon: 3146

Z warstwą z dżemem truskawkowym na czekoladowych herbatnikach. Miały być morskie fale a wyszła zębatka piły mechanicznej :D.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jogurtowiec na zimno

Przygotowanie

  1. Ciasto jest lekkie i smakuje jak wyborny jogurt z pysznym dżemem.

    Herbatniki utłukłam i połączyłam z rozpuszczoną, wyłożyłam masę do formy i ubiłam spód.

    Do garnka dałam dżem domowy z truskawek, wodę, podgrzałam i po wyłączeniu ognia dałam żelatynę i rozpuściłam ją. Dałam do formy. Gdy stężała łyżką wycięłam dookoła rowki.

    Rozpuściłam galaretkę bezbarwną w 300ml gorącej wody z dodatkowymi 3 łyżeczkami żelatyny. Dodałam do jogurtów. Masę wylałam do formy. Poczekałam, aż steżeje.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (37)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń