Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z warstwą z dżemem truskawkowym na czekoladowych herbatnikach. Miały być morskie fale a wyszła zębatka piły mechanicznej :D.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Ciasto jest lekkie i smakuje jak wyborny jogurt z pysznym dżemem. Herbatniki utłukłam i połączyłam z rozpuszczoną, wyłożyłam masę do formy i ubiłam spód. Do garnka dałam dżem domowy z truskawek, wodę, podgrzałam i po wyłączeniu ognia dałam żelatynę i rozpuściłam ją. Dałam do formy. Gdy stężała łyżką wycięłam dookoła rowki. Rozpuściłam galaretkę bezbarwną w 300ml gorącej wody z dodatkowymi 3 łyżeczkami żelatyny. Dodałam do jogurtów. Masę wylałam do formy. Poczekałam, aż steżeje. Smacznego :)