Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowiec z ananasem i migdałową kruszonką

Jogurtowiec z ananasem i migdałową kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 619 Ocena: 8985

Dodano:

Odsłon: 5423

Ciasto z masą z jogurtami greckimi. Jogurtowiec na kruchym spodzie z ananasem. Ciasto z kruszonką migdałową, wyszło bardzo dobre.

Składniki

  • CIASTO KRUCHE: -3 jajka -100 g. cukru
  • -100 g. śmietany 18 % -300 g. mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • OWOCE: -1 puszka ananasa
  • MASA JOGURTOWA:
  • -1200 g. jogurtu greckiego -4 jajka
  • -150 g. cukru -3 budynie waniliowe
  • KRUSZONKA MIGDAŁOWA:
  • -200 g. masła -100 g. cukru -1 cukier waniliowy
  • -75 g. mielonych migdałów -200 g. mąki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jogurtowiec z ananasem i migdałową kruszonką

Przygotowanie

  1. ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i śmietaną. Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. Wyłożyć i rozsmarować na blaszkę 30x40 wyścielaną papierem do pieczenia. Ananas odsączyć, pokroić w cząstki i rozrzucić do blaszki na surowe ciasto.

  2. masa-Zmiksować jajka z cukrem, potem na niskich obrotach miksera z jogurtem. Przesiać tam budynie i ponownie zmiksować. Wylać do blaszki na ananasa.
    kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, przesiać tam mąkę, dodać migdały i ponownie zmiksować. Poskubać na masę jogurtową.

  3. Piec ok.60 min. w 175 *C. Po upieczeniu zostawić na pół godz. w otwartym piekarniku. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak dobrze stwardnieje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń