Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z masą z jogurtami greckimi. Jogurtowiec na kruchym spodzie z ananasem. Ciasto z kruszonką migdałową, wyszło bardzo dobre.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30942
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4633
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30942
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4633
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i śmietaną. Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. Wyłożyć i rozsmarować na blaszkę 30x40 wyścielaną papierem do pieczenia. Ananas odsączyć, pokroić w cząstki i rozrzucić do blaszki na surowe ciasto.
masa-Zmiksować jajka z cukrem, potem na niskich obrotach miksera z jogurtem. Przesiać tam budynie i ponownie zmiksować. Wylać do blaszki na ananasa. kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, przesiać tam mąkę, dodać migdały i ponownie zmiksować. Poskubać na masę jogurtową.
Piec ok.60 min. w 175 *C. Po upieczeniu zostawić na pół godz. w otwartym piekarniku. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak dobrze stwardnieje.