Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 4001
Dodano: 12.01.2018
Odsłon: 13359
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Żółtka ubić z olejem i budyniami na jednolitą masę.
W osobnym naczyniu białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
Do masy z żółtek dodać jogurt dalej miksując.Na koniec dodać ubite białka. Wymieszać na jednolitą masę.
Foremkę (20x30) wyłożyć papierem. Poukładać biszkopty i pokrojone brzoskwinie.
Wszystko zalać masą jogurtową.
Piec ok.50-60 min w temp. 180st.
Wystudzone ciasto wstawić do lodówki na ok.godz.
Posypać cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Joasiata22 22 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Upiekłam, ciasto jest super, fajny przepis, bardzo łatwo i szybko można przygotować coś pysznego:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 15 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Przepyszny,upiekłam trochę zmieniłam skład...polecam:)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 12 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Jogurtowe ciasta są pyszne a do tego proste i szybkie w zrobieniu.Czego chcieć więcej :)7 Kto głosował? | Odpowiedz