Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste ciasto z brzoskwiniami i biszkoptami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2159
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421403
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2064
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2159
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421403
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2064
Składniki
Żółtka ubić z olejem i budyniami na jednolitą masę. W osobnym naczyniu białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
Do masy z żółtek dodać jogurt dalej miksując.Na koniec dodać ubite białka. Wymieszać na jednolitą masę.
Foremkę (20x30) wyłożyć papierem. Poukładać biszkopty i pokrojone brzoskwinie. Wszystko zalać masą jogurtową.
Piec ok.50-60 min w temp. 180st. Wystudzone ciasto wstawić do lodówki na ok.godz. Posypać cukrem pudrem.