Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste ciasto z brzoskwiniami i biszkoptami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98255
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5778
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98255
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5778
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Składniki
Żółtka ubić z olejem i budyniami na jednolitą masę. W osobnym naczyniu białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
Do masy z żółtek dodać jogurt dalej miksując.Na koniec dodać ubite białka. Wymieszać na jednolitą masę.
Foremkę (20x30) wyłożyć papierem. Poukładać biszkopty i pokrojone brzoskwinie. Wszystko zalać masą jogurtową.
Piec ok.50-60 min w temp. 180st. Wystudzone ciasto wstawić do lodówki na ok.godz. Posypać cukrem pudrem.