Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste ciasto z brzoskwiniami i biszkoptami.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13643
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13643
Składniki
Żółtka ubić z olejem i budyniami na jednolitą masę. W osobnym naczyniu białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
Do masy z żółtek dodać jogurt dalej miksując.Na koniec dodać ubite białka. Wymieszać na jednolitą masę.
Foremkę (20x30) wyłożyć papierem. Poukładać biszkopty i pokrojone brzoskwinie. Wszystko zalać masą jogurtową.
Piec ok.50-60 min w temp. 180st. Wystudzone ciasto wstawić do lodówki na ok.godz. Posypać cukrem pudrem.