Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty smaczny deser jogurtowy z galaretkami. Przepis nie skomplikowany i bez pieczenia. Polecam
tortownica, papier do pieczenia, miska, garnek , szklanka, ubijaczka,
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 99
Dziś do pracy.
Odsłon: 121
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 140
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15395
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 310
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 99
Dziś do pracy.
Odsłon: 121
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 140
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15395
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 310
Składniki
Galaretki różne kolory rozpuścić każdą w 300 ml. gorącej wody i zostawić do całkowitego stężenia.( najlepiej dzień wcześniej wieczorem ). Następnie każdą pokroić w nie dużą kostkę. Z każdego koloru odłożyć mniejszą część do dekoracji. Jogurty przełożyć do większej miski. Żelatynę dokładnie rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Rozpuszczoną letnią żelatynę wymieszać z jogurtami dodając cukru pudru do smaku. Do całości dodać pokrojone galaretki wymieszać. Tortownicę o wymiarach 25/25 cm. wyłożyć papierem do pieczenia lub delikatnie wysmarować tłuszczem. Masę jogurtową przełożyć do przygotowanej tortownicy wyrównać i włożyć do lodówki na 15 minut. W między czasie rozpuścić 2 pozostałe galaretki w w 600 ml. gorącej wody i odłożyć do wystygnięcia. Wyjąć ciasto z lodówki na górę rozłożyć odłożone pokrojone galaretki , ułożyć cząstki mandarynek i zalać wystudzonymi, zimnymi galaretkami , włożyć ponownie do lodówki, najlepiej na całą noc. albo na kilka godzin. do całkowitego stężenia. Smacznego Rada; Jeżeli macie galaretkę przezroczystą to polecam zamienić 2 czerwone na przezroczyste będzie wyraźniej widać ułożenie galaretek co widać na zdjęciu , ja nie miałam akurat przezroczystej w domu więc wykorzystałam czerwone.
Ciasto gotowe do zalania galaretkami.
Przygotowanie składników.
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto w przekroju.