Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe słodkości to moja specjalność - mówią znajomi. Fakt, na słodkie zawsze mam chętkę ;) Słodkie nie oznacza zawsze morza cukru czy jeziora czekolady. Staram się odżywiać racjonalnie i wybierać składniki z głową, choć wiadomo od czasu do czasu trafi się wizyta u mamy, babci, cioci, imieniny... sezon grillowy i imprezowy też tuż, tuż. Mimo wszystko i na przekór grzesznym pysznościom prezentuję może nie szczyt cukierniczych marzeń ale pyszny i zdrowy pomysł na deser lub śniadanie? Jak kto woli ;) i dla dzieci i dla dorosłych i wege i fit i bez glutenu, normalnie multifunkcjonalne!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 92
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2505
Polecam.
Odsłon: 123
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 92
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2505
Polecam.
Odsłon: 123
Składniki
Teraz obierz kiwi. Zostaw sobie pół jednego kiwi i pokrój go w półplasterki, resztę zblenduj na gładką masę. Do szklanki lub słoika przełóż 2/3 musu z kiwi, wyrównaj. Następnie połóż pół kubeczka (zawartości) jogurtu i posyp orkiszem. Na to ląduje reszta jogurtu i 1/3 musu kiwi. Dla ozdoby i jeszcze większej porcji witamin ułóż orkisz i kawałki kiwi. Prawda, że fajne i proste?