Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo smaczne, nie suche i przede wszystkim bardzo szybko się go robi gdz z pieczeniem. Dostałam ten przepis od koleżanki, ale uznałam że jest taki dobry, że grzechem byłoby go zostawienie tylko dla siebie :)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 109
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 207
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 109
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 207
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
Jajka, cukry, olej, jogurt, sól, wszystko to wymieszać i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać dać na blachę i dodać owoce wydrylowane i zamaczane od spodu skórką zamaczaną w mące aby nie utonęły. (zamiast śliwek mogą być dodane inne owoce lub ser czy mak). Posypać kruszonką.
Kruszonka: Wszystkie składniki wymiksować i gotowe (margaryna tylko żeby nie była od razu po wyjęciu z lodówki). Można też zrobić to ręką.
Piec w termoobiegu na ok 170 stopni 45 minut.
Smacznego!