Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jogurtowo śmietankowa pianka z borówkami i galaretką
Galaretkę niebieską i bezbarwną wsypać do osobnych miseczek. Każdą rozpuścić w 250 ml wrzącej wody i odstawić do przestudzenia.
Śmietankę ubić na sztywno. W osobnej misce zmiksować krótko jogurt naturalny. Śmietankę wymieszać z jogurtem, a następnie podzielić na dwie równe części.
Dno tortownicy o wymiarach 24 cm wyłożyć folią spożywczą a następnie ułożyć biszkopty.
Do połowy masy jogurtowo śmietankowej wlać przestudzoną ale płynną galaretkę bezbarwną i dokładnie wymieszać. Gotową masę przelać na biszkopty i włożyć do lodówki do stężenia ( ok. 30 minut).
Do pozostałej części masy jogurtowo śmietankowej wlać niebieską galaretkę i wymieszać. Przelać na tężejąca masę białą i ponownie włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
Do miski wsypać bezbarwną galaretką i rozpuścić ja w 500 ml wrzątku, a następnie odstawić do przestudzenia.
Gdy pianka niebieska stężeje układamy borówki i zalewamy bezbarwną przestudzoną galaretką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!
Białkowiec z migdałami, z delikatną pianką i galaretką. Dzieciaki były zachwy...
Odsłon: 4108
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 1688
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 434
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 2935
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 1688
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 434
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 2935
Składniki
Galaretkę niebieską i bezbarwną wsypać do osobnych miseczek. Każdą rozpuścić w 250 ml wrzącej wody i odstawić do przestudzenia. Śmietankę ubić na sztywno. W osobnej misce zmiksować krótko jogurt naturalny. Śmietankę wymieszać z jogurtem, a następnie podzielić na dwie równe części. Dno tortownicy o wymiarach 24 cm wyłożyć folią spożywczą a następnie ułożyć biszkopty. Do połowy masy jogurtowo śmietankowej wlać przestudzoną ale płynną galaretkę bezbarwną i dokładnie wymieszać. Gotową masę przelać na biszkopty i włożyć do lodówki do stężenia ( ok. 30 minut). Do pozostałej części masy jogurtowo śmietankowej wlać niebieską galaretkę i wymieszać. Przelać na tężejąca masę białą i ponownie włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Do miski wsypać bezbarwną galaretką i rozpuścić ja w 500 ml wrzątku, a następnie odstawić do przestudzenia. Gdy pianka niebieska stężeje układamy borówki i zalewamy bezbarwną przestudzoną galaretką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Drożdżówki z jagodami i porzeczką
Desery
Sernik z czekoladą
Desery
Muffinki z jabłkami i kruszonką
Desery
Ciasto Kaszak
Drożdżówki z jagodami i porzeczką
Pyszne sezonowe drożdżówki z jagodami, porzeczkami, polane limonkowym lukrem,...
Odsłon: 35
Sernik z czekoladą
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 910