Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"oszukany" sernik, kremowy ale niezbyt ciężki. Chociaż jest z jogurtu, nikt kto go spróbuje nie zorientuje sie :-), polecam :-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1355
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12796
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4298
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1355
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12796
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4298
Składniki
Kruchy spód: Wszystkie składniki szybko wyrobić na gładkie ciasto, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce min. 30 min. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować lub wcisnąć w dno i boki formy na tartę (o średnicy 27cm), wysmarowanej masłem. Wyrównać, ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 190 stopni ok. 25 min. (do delikatnego zrumienienia).
Masa jogurtowa: Wszystkie składniki na masę zmiksować do gładkości. Krem (będzie bardzo rzadki) wylać na podpieczony spód (może być jeszcze ciepły). Piec kolejne 25-30 min. Wierzch masy powinien być miękki po upieczeniu ale nie może pozostac płynny, zwłaszcza po środku. Wyjąć, przestudzić, następnie schlodzić w lodówce (najkepiej na noc).
Przed podaniem ciasto udekorować owocami i opcjonalnie polać delikatnie polewą. Smacznego :-)