Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowy torcik z owocami

Jogurtowy torcik z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Jogurtowy torcik z owocami"

Składniki

  • Spód:
  • 100 g kostki do pieczenia
  • 200 g herbatników. Masa:
  • 600 g jogurtu naturalnego
  • 100 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki żelatyny. Wierzch:
  • 400 g miękkich owoców
  • 1 galaretka pomarańczowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ?Herbatniki pokrusz w malakserze lub tłuczkiem. Kostkę do pieczenia rozpuść w rondelku z 2 łyżkami wody i wymieszaj z herbatnikami.

  2. ?Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do tortownicy przełóż 2/3 masy herbatnikowej i dociśnij łyżką.

  3. ?Żelatynę zalej kilkoma łyżkami zimnej wody i odstaw. Gdy napęcznieje, podgrzej, aby się rozpuściła i wymieszaj z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

  4. ?Masę jogurtową wyłóż na herbatnikowy spód w tortownicy i posyp resztą masy herbatnikowej. Odstaw do lodówki, by całość stężała.

  5. ?Galaretkę rozpuść w jednej szklance gorącej wody. Gdy galaretka wystygnie, włóż do niej owoce i poczekaj, aż zacznie tężeć.

  6. ?Na torcik wyłóż owoce z galaretką i odstaw na kilka godzin do lodówki.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń