Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Z części mąki, cukru, mleka, drożdży przygotuj zaczyn. Żółtka utrzyj z resztą cukru i masłem. Dodaj resztę mąki, ubite białka (część zostaw do sklejenia części kaczuszek) i wyrośnięty zaczyn. Odstaw do wyrośnięcia.
Rozwałkuj ciasto na placek grubości 2 cm. Szklanką wytnij brzuszki, kieliszkiem – główki. Z reszty ciasta wytnij dziubki, ogonki. Połącz części kaczek ubitym białkiem. Odstaw na 10 min. Upiecz. Gorące kaczuszki posmaruj żółtkiem wymieszanym ze śmietaną.
<strong>Przepis przysłała Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>
Porcje 15. Przygot. 115 min. Cena 0,54 zł. Kalorie 214.Źródło: Bella Relaks