Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Z części mąki, cukru, mleka, drożdży przygotuj zaczyn. Żółtka utrzyj z resztą cukru i masłem. Dodaj resztę mąki, ubite białka (część zostaw do sklejenia części kaczuszek) i wyrośnięty zaczyn. Odstaw do wyrośnięcia.
Rozwałkuj ciasto na placek grubości 2 cm. Szklanką wytnij brzuszki, kieliszkiem – główki. Z reszty ciasta wytnij dziubki, ogonki. Połącz części kaczek ubitym białkiem. Odstaw na 10 min. Upiecz. Gorące kaczuszki posmaruj żółtkiem wymieszanym ze śmietaną.
<strong>Przepis przysłała Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>
Porcje 15. Przygot. 115 min. Cena 0,54 zł. Kalorie 214.Źródło: Bella Relaks