Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam na mój blog i YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Składniki
Puszke mleczka wkladamy do garnka i cala zalewamy woda. Mozemy zdjac wczesniej etykiete. Nastepnie doprowadzamy do wrzenia i na malym ogniu gotujemy przez ok.2,5 godz. Podczas gotowania puszka musi byc caly czas pokryta woda,jesli wody wyparuje to dolewamy.Po 2,5 godz.odstawiamy na bok do calkowitego ostygniecia. Nastepnie wyciagamy puszke i wody i gotowe. Kajmak jest gotowy do uzycia lub mozemy go przechowywac w suchym miejscu,data spozycia jest taka sama jak mleczka skondensowanego.