Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam na mój blog i YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji!
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1563
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 117
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 87
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1563
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 117
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 87
Składniki
Puszke mleczka wkladamy do garnka i cala zalewamy woda. Mozemy zdjac wczesniej etykiete. Nastepnie doprowadzamy do wrzenia i na malym ogniu gotujemy przez ok.2,5 godz. Podczas gotowania puszka musi byc caly czas pokryta woda,jesli wody wyparuje to dolewamy.Po 2,5 godz.odstawiamy na bok do calkowitego ostygniecia. Nastepnie wyciagamy puszke i wody i gotowe. Kajmak jest gotowy do uzycia lub mozemy go przechowywac w suchym miejscu,data spozycia jest taka sama jak mleczka skondensowanego.